Brutet finger!

image description

image description

Är lite dålig uppdatering nu p.g.a att jag sitter med brutet långfinger på min vänsterhand.
Rider och jobbar i stallet ändå, men blir ju inte direkt något att skryta om, ehe.

Sigurd kommer hem!








På min önskelista...




Hönät vs Golv



Jag hissar hönät, om man har dem ganska lågt hängande, kanske till och med liggande.
Mest för att det tar längre tid för hästen att äta, och för att det blir mindre spill.

Fortfarande ska ju hästen ha huvudet neråt när den äter, det är ju det optimala.

Sjukt trött!



Är verkligen supertrött, ska sova. Har ingen skola imorgon, så ska sova ut ordentligt, sedan ta en promenad till granngården och kolla borstar och diverse tills på torsdag.
Är ju bara EN hel dag kvar nu!

Har letat sadlar och täcken hela eftermiddagen och kvällen, har fått några svar, men allt är verkligen så sjukt dyrt.
Jag vill ju bara ha något tillfälligt. Då vill jag inte lägga ut massvis med pengar för något som jag ska byta inom ett år.
Whatever, nu ska jag bädda ner mig i sängen och sova så sjukt mycket.

Dagens VILL HA!



Hade inte tackat nej till någon av dessa.
ALLA dessa färger är SÅÅÅÅ sjukt snygga. Varken för skarpa eller för svaga, helt perfekta att matcha med diverse benlindor och sådär. Kanske till och med att jag skulle kunna tänka mig att matcha det med kläder och en luva.

GAAH, vad snygga dem är. Speciellt det gröna, röda, bruna och blåa.
Nu har jag ju mejlat folk på facebook som säljer hästgrejer och frågat om saker som dem säljer, får se om dem har något som jag är intresserad av.
Annars får jag vänta till julen.
Inte långt kvar dit heller....

Helgens kurs!

Bilder på mig och Sigurd från helgens kurs med Christina Drangel den 18-19/11
Ellen Glasell & Marie Bolk har fotograferat.





















Klappat och klart, fixat och snart...

... hämtar vi hem Sigurd!

Bildbomb Christina Drangel 18-03-11

Slänger upp en bildbomb såhär på morgonen medan jag väntar på att mitt hår ska torka. Kommer vara på flygande fot hela dagen. Så känner att jag får förbereda lite inlägg och sådär.












God Morgon!

Peppar inför att åka hem, det gör jag verkligen. Även om det inte blir riktigt hem, så blir det till mitt andra hem, till Ellen, och för att fotografera kurs.
Förra gången jag var där och fotograferade när det var kurs så var det för Ewa-Kristina Pettersson. Denna gången är det Christina Drangel som kommer.
Det blir att försöka hinna skriva mellan fotograferandet, och inte glömma att ta med sig allt som jag verklige måste ha med mig.

Förhoppningsvis ligger jag fortfarande och sover när detta inlägget publiceras, men ska nog snart gå upp, måste inhandla diverse mat, packa ihop allt jag ska ha, kolla på min långa lista över saker jag ska ha med mig så jag har med mig allt, och sedan äta lunch och åka till stallet.

För idag ska vi praktiskt kunna sortera ut olika grässorter i hö.
Ver ni vad det finns för olika grässorter i erat hö som ni ger till eran/era hästar?


Planer inför jobbhelgen!


SiggeRud



Om allt går bra kommer denna godingen hamna hemma hos mig inom en snar framtid.

Vill visa er lite snygga tävlingsbilder...













Såklart är det mina egna bilder, eftersom min logga sitter på dem. Vilket betyder att ni inte får kopiera eller ta dem utan tillstånd.
TACK.

Men visst är hästarna... Förlåt, ponnierna snygga? (:

Övningar jag brukar använda mig av



A Rid på en liten volt. Hur liten beror på hästen och dess bärighet samt storlek, men runt tio meter är ett bra riktmärke. Se till att få en bra, aktiv skritt. Samla skritten (det kräver styrka för att det inte bara ska bli långsamt det ska bli aktivt). Rid öppna på det lilla voltspåret. När skritten är bra, korta upp yttersidan lite.
– Du ska känna att skritten nästan är studsig bak, tänk piaff. Jag brukar säga ”låstas att du ska piaffera” och då gör alla lustigt nog rätt, det är väl något man vill kunna, säger Anne-Carin.
Känn att du har gummiband på yttertygeln. Om du kramar om tygeln måste du känna att hästen kortar sig. Det behöver inte vara så att det syns, men du och hästen ska känna det. Du kan behöva ställa lite utåt och säga ifrån genom att ta tag i yttertygeln och sedan gå tillbaka in i öppna.
Fatta galopp ur öppnan. Får du en bra fattning går du ur volten och fortsätter med det du tänkt göra.

B Rid på volten. Sitt kvar i öppna i fattningen och galoppera tre–fyra språng. Krama till på yttertygeln för att kontrollera att du har en eftergiven innersida. Se till att inte galoppera för länge, hästen ska sakta av innan den hunnit länga ut sig.
– Om man ger ryttarna känslan av att sitta kvar i öppnan brukar de vara duktiga på att vända hela tiden. Och då brukar de inte släppa innerskänkeln, som ju är viktig om man ska ha kvar hästen eftergiven.



A Rid på en 20x20-meters fyrkant, gärna mitt i ridhuset så att det blir två öppna sidor. I två av hörnen ska du lägga en 10-metersvolt (eller större på en ung eller grön häst).
Efter volten, rid bogen in till nästa hörn. Gör en halvhalt före hörnan och rid framåt ut på nästa långsida. Använd gärna de öppna sidorna av fyrkantsspåret till framåtridningen.
– Använd vikten på insidan hela vägen runt den här rutan. När du rider framåt vill du få svar på ytter tygel. Framridningen handlar om reaktionen, inte att du ska pressa hästen framåt en hel sida eller att det måste bli mellantrav eller så. Rid följsamt – ge kontakt men håll inte emot. Hästen ska vara rak.
Efter framridningen, lägg en ny volt i hörnan, där du slappnar av.

B Rid som i A, men rid öppna på slutna sidorna av fyrkanten i stället för bogen in.
– Öppnan sätter samling. Ur öppnan ska du rida framåt in i tygeln, vilket gör att hästen får öka trycket in i tygeln utan att rusa iväg. Det är skillnad mellan fart och drivning. Den framridning du gör på öppna delen behöver inte vara mellantrav, du vill ha reaktionen och ett kroppstryck in i tygeln.
Om du vill, variera så att du rider öppna på alla sidor av fyrkantsspåret.

C Rid skänkelvikning på två av fyrkantssidorna, rid skänkelvikning för ytterskänkeln på andra fyrkantssidorna (”åt andra hållet” alltså), lägg en volt ur skänkelvikningen för ytterskänkeln.
– Det här är verkligen inverkansridning. Det växlar ganska kvickt och man måste fokusera på sin sits. Hamnar man på utsidan när man ska in i öppna blir det pannkaka,
Det här gör ryttaren mer medveten om den yttre ramen.
– Det är vanligt i skänkelvikning att man fastnar i innertygeln, men det går inte här. Det är en bra övning för ryttare, men inte en bra övning för en alltför ung häst, de ska inte gå för mycket skänkelvikning.


Övningarna, alltså texten & bilderna har jag lånat från Hippson.

Mer Eftergift!

Idag vill jag hissa alla som ger bra med eftergift, närhelst det än är!
Vid hoppning, vid ett dressyrpass, uteritt... You name it.
En eftergift tar hästen som beröm, att den gjort något bra, och därför släppte du antagligen efter tyglarna lite. För hjälperna sitter ju inte i tyglarna. Det är ju bara en kombinerad broms och korrigering tillsammans med sitsen.



Denna bilden har jag fotat själv, och blir så glad av att se denna eftergiften på en såpass stor tävling som detta var. Fick leta bland bilderna, men efter om och men, hittade jag, detta underbara ekipage.

ELOGE till alla som vågar och faktiskt vill lära känna sina hästar bättre och istället för att hänga på dem tusen grejer och skarpare bett, och istället faktiskt rider igenom dem ordentligt.

Hiss / Diss



Gelbootsen ger jag absolut tummen upp för idag. Mest för att dem ser så lätta och ergonomiska ut, och att jag har haft sådana problem med hästar som haft balltramp.
Får jag en sådan häst igen ska jag införskaffa mig sådana Gel Boots från Acavallo!

Dissen idag går till den otroligt fula designen av ridhjälm som Casco har kommit med. Det är jättesnyggt med diamanter osv på hjälmen, men vafan, skärmen?
NEJ TACK!
Nästan 4.000 för den också. Jag hoppar hellre över det. Tack.

Skrattretande



Detta fick mig att skratta så sjukt mycket ikväll. Är man verkligen 24år och skriver sådär?
Oh dear, jag skrev så när jag var tio eller liknande.
Hjälp.
Nu ska jag ta en kopp te och lista bloggar som jag läser, trixa med outfits osv.

Since you gave me love I gave right back

Fick hem mina benlindor igår. ÅÅÅH så snygga dem var!
Dock kommer jag inte kunna använda dem förrens nästa vecka, kanske i helgen. Men det spelar ingen större roll, för dom är hemma nu i alla fall.

Idag är det teori och praktiskt i stallet som väntar och står på schemat. Så strax ska jag bara slänga ett klädbyte och gå och käka lunch. Sedan drar det iväg till stallet med klassen.

Ungefär såhär känner jag mig idag. Så ni får en söt bild på Idun.

Dagens Ridpass.

Vill dö på dagens ridpass. Så hemskt!
Visst fanns det små ljusa stunder då Bäsicen faktiskt jobbade under sig och i normal taktmässig trav kunde hantera sin kropp istället för att bröta runt i ridhuset som mestadels av lektionen slutade med.
Inte ens framdelsvändningarna funkade. Det blev "skutt åt sidan fast mina framben står still följt av rejs i trav så fort jag bara kan"
Ibland förstår jag mig inte på att en så söt häst kan vara ett sådant monster och skrämma livet ur mig.

Nosluddsfråga



Vilken färg skulle vara snyggast på en fux?
Observera att det är en valack, Halvblod och ganska smalt nosparti.

Morgondagens Ridpass

Imorgon blir det lektionsridning igen. Tidig morgon och nytvättade ridkläder på direkt.
Mina benlindor har inte kommit än, så förhoppningsvis ska dem komma vilken dag som helst nu.
Vill ha dem, så jag kan linda snygga ben på Bäsicen.




Mitt Höstlov [BILDER]
















R.I.P Hickstead!



Jag skänker en tanke till Eric Lamaze som miste sin bäste vän och lagkamrat.
Sörjer med alla andra som också tycker att en stjärna dog för tidigt.

Tycker det är rätt att visa denna videon, då den visar vad som hände, och hur hårt det slog världen med Hicksteads tragiska död.

Vi kommer att minnas dig!

<3

Longering Idag! VIDEO




RSS 2.0
Test